1e spoor re-integratie

Wanneer je re-integreert bij je eigen werkgever noemen we dat 1e spoor re-integratie. Dit kan betekenen dat je terugkomt in je huidige functie. Als dat niet lukt, dan wordt er gezocht naar ander werk binnen het bedrijf waar je in dienst bent. Onze coaches werken samen met jou en je werkgever om te zoeken naar waar en hoe jij het best op je plek bent. Als het niet mogelijk is om terug te gaan naar je huidige werkgever, zoeken we naar een oplossing buiten jouw werkgever. Dit noemen we 2e spoor re-integratie.

Met begeleiding aan het werk

De begeleiding van onze coaches zorgt ervoor dat je weer aan de slag kunt bij jouw werkgever. We werken samen met jouw werkgever en jouw werkomgeving. Je kunt bijvoorbeeld geholpen zijn door een mentor te krijgen op je werkplek. Als het nodig is, leggen we jouw situatie uit aan je collega's, zodat zij jou beter begrijpen en kunnen ondersteunen en helpen als dat nodig is.

Aanpassingen op jouw werkplek

Misschien is het nodig dat jouw werkplek veranderd wordt zodat je ongestoord kunt werken. Daarbij kan thuiswerk een oplossing zijn. Ook hulpmiddelen kunnen jou helpen je werk uit te voeren, denk daarbij aan een taperecorder of een computerprogramma. Wat je kan helpen je werk overzichtelijk te houden is te werken met een checklist en je werk op te delen in korte stukjes met een tijdslimiet. Zo hebben onze coaches een heel scala aan praktische oplossingen en hulpmiddelen om jou, je werkomgeving en je werkgever prettig te laten werken. Door te focussen op jouw positieve kant en je te helpen met de zaken waar je moeite mee hebt, laten we je schitteren op je werkplek.

Wat je zelf kunt doen

Wat jij zelf nodig hebt is de vastberaden wil om te slagen en je lot in eigen hand te nemen. We leren je hoe je om hulp kunt vragen zonder dat je je daarbij afhankelijk voelt of maakt. We leren je te plannen en doelgericht te werken. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen jouw en je coach. 

Informatie aanvragen

Klik hier om het formulier in te kunnen vullen. Powered by Yourhosting

Referenties