Werkfit

WAT IS WERKFIT MAKEN?

WerkFit maken is een re-integratietraject voor mensen met een ZW-uitkering of AG-uitkering van UWV. WerkFit maken is erop gericht om mensen met één van deze uitkeringen, te versterken dat hij/zij (mogelijk in combinatie met scholing) op termijn het werk weer kan hervatten.

De klant krijgt een realistisch beeld van zijn mogelijkheden, de arbeidsmarkt en terugkeer in het arbeidsproces

WAT IS HET DOEL VAN WERKFIT MAKEN?

Het doel van het traject WerkFit maken, is dat de klant weer klaar is voor de arbeidsmarkt. Dit betekent niet dat alle belemmeringen, waardoor hij/zij een ZW- of AG-uitkering krijgt, weg worden genomen; wel zoveel mogelijk beheersbaar gemaakt wordt.

Wij zien vaak weer dat onze klanten flinke stappen maken in de juiste richting, als wij ze uitleggen hoe bepaalde processen werken en/of hoe ze kunnen leren omgaan met aanwezige beperkingen. Bijkomend voordeel is dat ze merken dat ze zich zekerder gaan voelen!

Het gaat erom dat de klant hiermee leert omgaan, zodat er meer ruimte en mogelijkheden ontstaan om te re-integreren richting de arbeidsmarkt.

Het doel is om na het re-integratietraject WerkFit, de klant weer op zoek kan richting werk, eventueel met (vervolg)begeleiding van een Naar werk traject of een scholingstraject volgt.

VOOR WIE IS HET WERKFIT MAKEN TRAJECT BEDOELD?

Mensen die een ZW-uitkering of een AG-uitkering van UWV hebben en beschikken over arbeidsvermogen, kunnen in aanmerking komen voor een WerkFit maken traject.

  • Varianten van een AG-uitkering: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ;
  • ZW-uitkering: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden

HOE ZIT HET WERK FIT TRAJECT ERUIT?

Informatie aanvragen

Klik hier om het formulier in te kunnen vullen. Powered by Yourhosting